Camping Ardèche 2019

Een woord springt naar voren als je het over de Ardèche hebt: natuur. Deze provincie in het zuiden van Frankrijk wordt gedomineerd door prachtige natuur. Van grotten tot aan de rivier de Ardèche. Alles straalt natuur uit. Het prachtige landschap nodigt uit om er heerlijk op vakantie te gaan. En je kunt er ook nog eens heerlijk kamperen!

 

Op zoek naar een mooie camping in de Ardèche voor 2019?

Dan zit je bij camping Le Pommier aan het juiste adres. Deze mooie 5 sterrencamping onderin de Ardèche is het ideale startpunt voor jouw ontdekkingstocht door deze Franse provincie. Met een fantastisch zwemparadijs kun je heerlijke dagen op de camping beleven! Een uitgebreid animatie programma voor de kids zorgt er voor dat er naast het zwembad nog voldoende andere dingen te doen zijn. En met de sinds 2018 aanwezige service voor half pension, ontbijt en diner hoef je zelfs niet meer voor je eigen maaltijd te zorgen als je daar geen zin in hebt. Ideaal dus!  

 

De natuur in de Ardèche

De natuur is dus heel belangrijk in de Ardèche. Het is dan ook niet zo gek dat de belangrijkste bezienswaardigheden van deze streek natuurlijk van aard zijn. Om hier een goed beeld van te geven zullen we een aantal van deze trekpleisters toelichten.

Pont d’Arc: deze natuurlijke boog is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van de Ardèche. Deze kalkstenen rotsformatie is in de loop der tijd, door de hoge waterstanden, uitgesleten tot een prachtige, gigantische boog. Dit is niet de enige rotsboog in de wereld, maar wel een van de weinige die zo gigantisch groot is (54 meter hoog en 59 meter lang) en nog over een stromende rivier heen staat. Zeker een bezoek waard zouden wij zeggen

Gorges de l’Ardèche: deze kloof is ontstaan doordat het gebied vroeger onder water heeft gestaan. De rivier de Ardèche, die door de kloof stroomt, is de perfecte plek voor een goeie kano of kayak tocht. Hierdoor is de kloof niet alleen bij natuurliefhebbers geliefd, maar ook bij de actieve vakantiegangers.

Camping Ardèche 2019

Grot van Chauvet: deze grot is om meerdere redenen een must-see tijdens een vakantie in de Ardèche. Hij is niet alleen prachtig om te zien (wat voor de meeste grotten geldt), hij is ook nog eens ontzettend waardevol door zijn muurschilderingen. Deze schilderingen zijn bijna 40.000 jaar bewaard gebleven, en geven aan de mens van nu een prachtig inkijkje in vroegere tijden.

 

Boek nu je camping in de Ardèche voor 2019 

De Ardèche heeft genoeg mogelijkheden voor een hele actieve, maar ook een hele leerzame en mooie vakantie. Genoeg reden dus om nu alvast je vakantie voor 2019 op Camping Le Pommier vast te leggen. Zo verzeker je jezelf van een onvergetelijke vakantie!

 

 Boek nu jouw Camping in de Ardèche voor 2019!