Meest gestelde vragen

Kijk of uw antwoord hier staat

DE CAMPING

Is de camping schaduwrijk?

Op een aantal plekken. Wij willen u graag zoveel mogelijk schaduw bieden, en daarom zijn er sinds de opening van de camping meer dan 100 bomen geplant. Het terrein ligt midden in een ongerepte natuur die wij expres onaangetast hebben gelaten.

Wat is de topografische ligging van de camping?

De camping ligt in terrassen. Domaine Le Pommier ligt tussen de heuvels van Berg en Coiron, in een ongerepte natuuromgeving met een prachtig panoramisch uitzicht. Er zijn een aantal delen in terrassen en vlakkere plekken op het lager gelegen deel van de camping.

Wat voor type klanten komt naar de camping?

Op Domaine Le Pommier hoort men niet alleen Frans praten, maar ook Nederlands, Duits, Engels en Spaans… Onze camping is heel veelzijdig, net als het prachtige departement waar de camping ligt; één van de meest toeristische gebieden van Frankrijk.

Welke betaalmiddelen worden geaccepteerd op de camping?

Bij de receptie van de camping worden de volgende betaalmiddelen geaccepteerd: contanten, creditcard en Franse ANCV chèques vacances.

Bij alle andere verkooppunten van de camping (restaurants, winkels, enz.…): Cashless betaalsysteem en creditcard.

 

Hoe werkt de « Cashless » armband?

Dit is een nieuw betaalsysteem voor nog meer comfort tijdens uw verblijf. Deze snellere, veilige en gemakkelijke manier van betalen zorgt ervoor dat u geen kleingeld of creditcard meer op zak hoeft te hebben. De cashless armband kan overal op de camping worden gebruikt, en wordt daarmee het enige betaalmiddel van Domaine Le Pommier.

Stap 1: Opladen / Bijladen

Bij de receptie van de camping vraag ik een Cashless armband aan. Ik zet er dan het gewenste bedrag op. Hiermee kan ik bij alle verkooppunten van de camping betalen.

Bij de receptie van de camping kan ik met contanten of mijn creditdcard de armband opladen, maar ook bij de andere oplaadpunten van de camping (bij het waterpark, de l’espace Nuit en het restaurant deel).

Dit is het enige betaalmiddel op de camping, alle andere betaalmiddelen kunnen alléén worden gebruikt om de armband op te laden.

LET OP: bewaar goed het afschrift voor het opladen. Dit kan van pas komen in geval van verlies van de armband.

 

Stap 2: Plekken waar met cashless kan worden betaald

De cashless armband kan overal op de camping worden gebruikt. Ik hoef geen kleingeld meer bij me te hebben of bang te zijn dat ik briefgeld verlies; ik hoef alléén maar mijn cashless armband om te hebben om overal op de camping te kunnen betalen.

 

Stap 3: In geval van verlies van de cashless armband

Bij verlies van mijn cashless armband ga ik samen met het laatste afschrift van opladen naar de receptie. Mijn verloren armband wordt dan geblokkeerd en ik krijg een nieuwe armband die wordt opgeladen met het laatst bekende bedrag.

 

Stap 4: Terugbetaling resterend bedrag

Als er aan het einde van mijn verblijf nog een bedrag op mijn cashless armband staat, kan ik bij de receptie mijn armband inleveren en het resterende bedrag terugkrijgen. Bedragen die via Franse ANCV chèques vacances of tickets restaurants zijn opgeladen kunnen niet worden terugbetaald.

 

RESERVEREN

Wanneer reserveren voor 2018?

De reserveringen voor 2018 zijn al gestart tijdens het seizoen van 2017, door klanten die ter plaatse hebben gereserveerd. Voor een huuraccommodatie in juli en augustus, en wanneer u nog keuze wilt hebben, adviseren wij zo vroeg mogelijk te reserveren. Voor meer informatie kunt u met ons bellen via +33 (0)4 75 94 82 81 of mailen naar: lepommier@cielavillage.com. De receptie is open van maandag tot vrijdag van 9:00 uur tot 19:00 uur en van 8:00 uur tot 20:00 uur in juli en augustus.

Wat is het Call Center?

Het Ciela Village Call Center is een gratis telefoondienst. Onze receptionistes geven u graag meer informatie en helpen u met het reserveren van uw verblijf, ook na sluiting van de receptie van onze campings.

Wat zijn de openings- en sluitingsdata van de camping?

Camping Le Pommier is open van 13 april tot 9 september 2018. Aqua’Ardèche is dan ook elke dag open van 10 :00 uur tot 19 :00 uur en toegankelijk voor klanten van de camping.

Voor hoeveel nachten kan er minimaal een huuraccommodatie worden gehuurd?

Op Domaine Le Pommier kan er tijdens het laagseizoen voor minimaal twee nachten worden gehuurd. Tijdens het hoogseizoen worden de huuraccommodaties voor minimaal 7 nachten verhuurd (7,14 ,21 nachten..).

Welke betaalmiddelen worden geaccepteerd?

Bij reservering via het call center of online wordt er een aanbetaling gevraagd die binnen zeven dagen dient te worden voldaan. U kunt per creditcard betalen.

Op welke wijze worden de kampeerplaatsen of mobile homes toegekend?

De toekenning van kampeerplaatsen gebeurd volgens de orde van binnenkomst van reserveringen, rekening houdende met speciale aanvragen (bijvoorbeeld naast vrienden, dicht bij het zwembad of juist niet…) en naar gelang de beschikbaarheden op de datum van ontvangst van uw aanvraag. Mobile homes kunnen worden gebruikt door het maximaal aangegeven aantal personen. Onze camping wordt voornamelijk bezocht door gezinnen. Wanneer een huuraccommodatie wordt bezet door gasten met een "feestelijk" temperament, wordt hen bij aankomst direct duidelijk gemaakt dat er op de camping rust dient te heersen. Er worden dan ook ’s nachts rondes gemaakt om de rust te bewaren.

TOEGANG

Is een aankomst na sluitingstijd van de receptie mogelijk?

Ja. U kunt zich dan bij de bewaking melden en u de volgende ochtend bij de receptie inschrijven.

Is de toegang tot de camping privé?

Ja. Ciela Village Domaine Le Pommier wordt overdag en ‘s nachts bewaakt. Alléén houders van de campingarmband hebben toegang tot het terrein. Bezoekers, familieleden en vrienden zijn toegestaan. Zij dienen hun identiteitsbewijs bij de receptie of bewaking achter te laten en de camping voor middernacht te verlaten. Zij hebben géén toegang tot het waterpark. Wanneer u als bezoeker toch toegang wilt tot het waterpark dient u de toegangsprijs voor Aqua’Ardèche te betalen (19.50€ voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en 9.50€ voor kinderen onder de 12 jaar). Toegang afhankelijk van het aantal personen.

Is het dragen van de armband verplicht?

Ja, de armband dient tijdens uw gehele verblijf op Domaine Le Pommier te worden gedragen. Bij verlies wordt er 10€ in rekening gebracht. Gebroken of versleten armbanden kunnen gratis worden omgeruild.

Met welk openbaar vervoer kan ik naar de camping komen?

De Ardèche is een departement met beschermde natuur (geen treinrails en geen snelwegen dus), wat het een unieke en bijzondere vakantiebestemming maakt. De camping is dus bereikbaar via het bestaande wegennet. Het TGV station van Montélimar ligt op een half uur rijden en er rijden regelmatig bussen (met een halte vlakbij de camping): http://www.ter.sncf.com/rhone-alpes

Wat is « fast check-in »?

Dankzij de Fast check-in kunnen klanten van de Prestige accommodaties bij aankomst direct toegang hebben tot hun huuraccommodatie, zonder eerst naar de receptie te gaan. U krijgt dan van de bewaking bij de ingang de sleutels en een plattegrond van de camping. Zo kunt u meteen settelen en uitrusten. U heeft vervolgens 24 uur om u bij de receptie te melden.

Zijn huisdieren toegestaan?

Op Ciela Village Domaine Le Pommier zijn huisdieren toegestaan: wij accepteren dan ook één hond (exclusief categorie 1 en 2) per huuraccommodatie of kampeerplaats. Zij dienen aangelijnd te blijven en een geldig vaccinatieboekje te hebben. U dient zelf uitwerpselen op te rapen. Tijdens het hoogseizoen wordt er een toeslag gevraagd. Huisdieren hebben géén toegang tot Aqua’Ardèche. Op verschillende plekken van de camping vindt u zakjes voor het oprapen van uitwerpselen.

Is er plaats voor het parkeren van een voertuig op de kampeerplaats of plaats van de mobile home?

Ja, vlakbij voor de huuraccommodaties. Voor kampeerplaatsen geldt dat u op de kampeerplaats zelf dient te parkeren. Wanneer u met een tweede voertuig komt wordt er een toeslag per dag in rekening gebracht. Het tweede voertuig dient op één van de centrale parkeerplaatsen te worden geparkeerd.

Tot welk tijdstip kan er op de camping worden rond gereden?

Er kan van 7:00 uur ‘s ochtends tot 23:00 uur ‘s avonds op de camping worden gereden. Bij aankomst na 23:00 uur kunt u terecht op de parkeerplaats bij de ingang van de camping.

 

WATERPARK

Informatie over Aqua'Ardèche...

Aqua’Ardèche is het waterpark van Domaine Le Pommier. Het waterpark tijdens de openingsperiode van de camping elke dag open van 10:00 uur tot 19:00 uur (van 2 juli tot 31 augustus 2018). Het waterpark is ook toegankelijk voor publiek van buiten de camping en lokale bewoners, die een tarief betalen van 19.50€ (+12 jaar) en 9.50€ (-12 jaar). (Voor meer informatie over kaartverkoop: www.aqua-ardeche.com). De ontvangstcapaciteit van het waterpark wordt dagelijks naar gelang het aantal campinggasten berekend, en er kunnen dan ook per dag maximaal 200 personen van buitenaf worden toegelaten.

Wat voor een soort badkleding in het zwembad?

Er wordt alléén strakke zwemkleding toegestaan. Het is verboden om tijdens het zwemmen t-shirts of andere bedekkende kleding te dragen.

Worden de zwembaden verwarmd?

Het sportbad en piratenbad worden het hele seizoen van 10:00 uur tot 19:00 uur verwarmd. De minimale temperatuur is 26°C. De zwembaden worden verwarmd middels een warmtepomp. Na een aantal warme dagen kan de watertemperatuur oplopen tot 28°C. In juli en augustus schommelt de temperatuur tussen de 25° & 29°C.... Een aangename temperatuur dus, ongeacht de temperatuur van de buitenlucht.

Wat is de diepte van de zwembaden?

 

Vanaf welke leeftijd zijn de glijbanen toegankelijk?

Voor de « Halfpipe » en « Turbo Cyclone » glijbanen dienen speciale zwembanden te worden gebruikt. Er zijn 3 soorten zwembanden (gratis) beschikbaar: enkele zwembanden, dubbele zwembanden en drie-zits zwembanden.

Toegangsvoorwaarden:

•Aqualoop: toegestaan gewicht tussen de 50 en 120 kg / Lengte minimaal 120 cm.

•Halfpipe: 120 cm en minimaal 10 jaar / In zittende positie met 1-zits zwemband.

•Turbo Cyclone: kinderen onder de 10 jaar alléén samen met een volwassene / Taille 120 cm minimum / In zittende positie met 1-zits of 2-zits zwemband.

•Family Slide: 120 cm en minimaal 10 jaar / In zittende positie met 1-zits, 2-zits of 3-zits zwemband.

•Pentagliss Multihill-Anaconda: kinderen onder de 10 jaar alléén samen met een volwassene.

•Pentagliss Hillracer-Super Anaconda/ Viper: kinderen onder de 10 jaar alléén samen met een volwassene.

Kan ik een handdoek op een ligstoel plaatsen en er later pas gebruik van maken?

Nee. Het is strikt verboden om een handdoek neer te leggen op een ligstoel om deze zo te reserveren. Uit respect voor andere campinggasten en voor een natuurlijke wissel van de ligstoelen vragen wij om ligstoelen vrij te laten voor personen ouder dan 12 jaar. Wij behouden het recht om handdoeken weg te laten die al een tijdje onbezet op een ligstoel liggen.

Kan ik op de dag van vertrek nog gebruikmaken van het waterpark en de andere faciliteiten van de camping?

Nee, vertrekken van de camping dienen vanwege logistieke redenen, organisatie en ontvangstcapaciteit écht voor 10:00 uur plaats te vinden. Echter, op de dag van aankomst kunt u al vanaf 11:00 uur gebruikmaken van alle diensten op de camping.

Bij aankomst kunt u echter wél pas vanaf 16:00 uur in uw huuraccommodatie en vanaf 14:00 uur op uw kampeerplaats. In de tussentijd kunt u op één van de centrale parkeerplaatsen parkeren. Op de dag van vertrek dient uw huuraccommodatie voor 10:00 uur te worden vrijgegeven (kampeerplaatsen voor 11:00 uur) en uw voertuig op één van de centrale parkeerplaatsen te worden geparkeerd.

 

ANIMATIES

Is er een kinderclub op de camping?

Ja, er zijn meerdere clubs: Les Z'Azou voor kinderen van 5 tot 7 jaar, Les Z'Appeur voor kinderen van 8 tot 12 jaar en Les Z'Ados voor tieners van 13 tot 17 jaar heten uw kinderen welkom voor sport en spelactiviteiten. En niet te vergeten de activiteiten op de speel- en sportterreinen, de glijbanen en waterspeeltoestellen…

De kinderclubs zijn open van maandag tot vrijdag van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 15:00 uur tot 18:00 uur, en op zondag alléén van 15:00 uur tot 18:00 uur (op zaterdag gesloten).

In welke talen vinden de animaties plaats?

De animaties vinden plaats in het Frans en het Engels. Het animatieteam bestaat uit medewerkers die Frans en English spreken, zodat alle kinderen kunnen genieten en meedoen met de voorstellingen. Voor de sport- en spelactiviteiten wordt er gezorgd dat er telkens een Frans sprekende animatieleider aanwezig is.

Schuimparty…

Tijdens het hoogseizoen (juli / augustus) wordt er door de camping één keer per week een schuimparty georganiseerd. Onze DJ en schuimkanonnen zorgen voor een superleuke avond die op tijd eindigt om de rust van alle campinggasten te kunnen garanderen.

 

ACTIVITEITEN

Wat is er tijdens het laagseizoen te doen op Ciela Village Domaine Le Pommier?

Maak gebruik van alle voordelen tijdens het laagseizoen! De prijzen zijn aangenaam, er is geen noodzaak om op tijd uw mobile home of kampeerplaats te reserveren en u kunt uw aankomst- en vertrekdagen vrij kiezen. Het waterpark Aqua’Ardèche is elke dag open en 2 van de 3 zwembaden zijn verwarmd. U kunt heerlijk ontspannen op één van de ligbedden. Het animatieteam zorgt voor een op maat gemaakt programma voor gezinnen en onze partners bieden allerlei sport, recreatie en culturele activiteiten tegen een speciaal tarief. Genoeg dus om heerlijk van een rustige vakantie te genieten!

Op welke afstand liggen de Gorges de l’Ardèche en Vallon-Pont-d’Arc?

De Gorges de l’Ardèche liggen op 25 km van het Domaine Le Pommier. Vlakbij de Gorges ligt het bekende dorp Vallon-Pont-d’Arc en de beroemde brug Pont d’Arc. En niet te vergeten de grotten en de Caverne du Pont d'Arc: de replica van de Grotte Chauvet, op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

DIENSTEN

Is het babypakket gratis?

Bij de huur van een mobile home kunt u op aanvraag gratis gebruikmaken van een babypakket. U dient uw aanvraag echter wél te melden bij het reserveren. Wanneer u het babypakket pas bij aankomst aanvraagt, wordt het materiaal alléén uitgeleend op basis van beschikbaarheid. Het campingbedje wordt zonder bovenmatras geleverd.

Kan er voor de kampeerplaatsen een koelkastje worden gehuurd?

Er kan bij reservering van een kampeerplaats tegelijkertijd een koelkastje worden gehuurd. De prijs is 31,50€ per week en er wordt een borg van 150€ gevraagd. Let op: u dient zélf een verlengsnoer en Europese stekker mee te brengen. Het koelkastje wordt op uw kampeerplaats afgeleverd. Wanneer u al een kampeerplaats hebt gereserveerd vragen wij u contact met ons op te nemen om een koelkastje aan uw reservering toe te voegen. Koelkastjes dienen schoon te worden achtergelaten.

Zijn barbecues toegestaan?

Alléén barbecues en plancha grills op gas zijn toegestaan. Een prefectoraal besluit verbiedt het gebruik van houtskoolbarbecues op alle campings van het departement. Wanneer u zelf geen barbecue/plancha grill wilt meebrengen kunt u er een huren door te bellen of te mailen met de receptie: 4€ per dag. Tijdens het hoogseizoen wordt aangeraden om uw barbecue of plancha grill direct bij het boeken van uw huuraccommodatie te reserveren. De barbecue en / of plancha grill dient schoon te worden achtergelaten. 

Wanneer kan er gebruik worden gemaakt van het treintje van de camping?

Het treintje van Le Pommier is een gratis dienst voor alle campinggasten van Domaine Le Pommier. Dit treintje rijdt elke dag van 1 juli tot 31 augustus, van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 20:00 uur.

Is er Wi-Fi op de camping?

U kunt op de camping van Wi-Fi gebruikmaken via het WIFIRST netwerk. Via hun website kunt u direct met uw creditcard online betalen voor Wi-Fi. Wanneer u contant wilt betalen kunt u bij de receptie internet tickets kopen (1u=4€; 1 dag=6€; 3 dagen=12€; 1 week=20€ en 2 weken=30€).

Is er een geldautomaat op de camping?

Op Ciela Village Domaine Le Pommier is er geen geldautomaat aanwezig. Dankzij het Cashless betalingssysteem kunt u met uw creditcard of contanten uw cashless armband opladen bij de receptie van de camping. Bij waterpark « Aqua’Ardèche » en de bar « l’Exclusif » kunt u met een creditcard uw cashless armband opladen. In het dorpscentrum op 1 km van de camping zijn geldautomaten te vinden.